Sunday 9 November 2008

ITC´NİN SEÇİM NUMARASI 206



09-11-2008



Ülkede yapılacak mahalli seçimlere siyasi kitlelerin hangi numarayla katılacakları belli oldu.
Başkent Bağdat´ta seçim kurası çekildi.

Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği tarafından çekilen kurada siyasi kitlelerin ülkede yapılacak mahalli seçimlere hangi numarayla katılacakları kesinleşti.Irak Türkmen Cephesi´nin mahalli seçim numarası ise 206 olarak belirlendi.
Çok sayıda siyasi kitlenin yer aldığı mahalli seçim kurasının çekilişi Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliğinde yapıldı.

Kura çekilişinin ardından basın açıklamalarında bulunan Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği Başkanı Faraç El Hayderi seçimlerin nezih ve şeffaf bir şekilde tamamlanması için Irak´taki tüm siyasi tarafların birbirleriyle yardımlaşarak çalışmaları gerektiğini belirtti.Faraç El Haydari açıklamasında, seçimlerin hür ve nezih bir şekilde yapılması durumunda Irak´ta demokrasinin varolduğunu ortaya koyacağını belirtti.

Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği İdari işler müdürü yargıç Kasım Abbudi yaptığı açıklamada, kura çekilişlerinin mahalli seçimlere katılan siyasi kitle temsilcilerin hazır bulunmasıyla yapıldığını belirterek kura çekilişlerini basın mensuplarının da izlediğini belirtti.206 numarayla mahalli seçimlere katılacak Irak Türkmen Cephesi´de halkı oyunu kullanmaya çağırıyor. Ülkede yapılacak mahalli seçimlerde il meclislerinde temsilciler belirlenecek.

No comments: